Opdrachtgever: Braedius Medical

Braedius Medical BV ontwikkelt een nieuwe camera voor medische toepassingen.

De punt van deze camera, die lijkt op een groot uitgevallen pen, wordt tegen de binnenkant van de wang geplaatst, en vergroot het beeld zo sterk dat bloedcellen zichtbaar worden. Van deze bewegende bloedcellen worden filmpjes van maximaal 20 seconden gemaakt. Analysesoftware is vervolgens in staat om hierin bepaalde symptomen te herkennen.

Binnen dit project wordt door een groot aantal disciplines samengewerkt. In dit team ben ik eindverantwoordelijk voor het elektronicaontwerp, de embedded software en driver interface op de pc. De elektronica, die ik samen met een collega ontwerp, bestaat uit een pcb in de camera met LVDS drivers, vermogensregelingen (met automatische calibratie) voor 6 ledgroepen, en de focus motor. Alles is hier gericht op het zo laag mogelijk houden van het stroomverbruik om zo de warmteontwikkeling beperkt te houden.

CytoCam Medische Camera

Een tweede PCB is als PCI-Express uitbreidingskaart onderdeel van de medisch gecertificeerde pc. Deze PCB bevat onder andere de FPGA en ram geheugen om de beelden van de CCD op te vangen en tijdelijk te bufferen, en deze vervolgens over de PCI-Express bus door te geven aan de PC. Op de PC is de driver verantwoordelijk voor de communicatie met de hardware. Een DLL biedt vervolgens een eenvoudige, hardware onafhankelijke interface aan voor de applicatieontwikkelaars.

Project:
Opdrachtgever:
Braedius Medical
Ontwikkelingsdatum:
Project item:
CytoCam medische camera
Rating:
51star1star1star1star1star